RECURSOS TIC SOBRE LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL
Especial Primera Guerra Mundial del diari El Mundo. Per motiu del centenari de la Primera Guerra Mundial, El Mundo va crear-hi un magnífic minisite amb reportatges, vídeos, imatges i qüestionaris sobre el conflicte.
La Gran Guerra (1914-1918). Pàgina dedicada per complet a la Primera Guerra Mundial amb informació, dades i curiositats. Excel·lent per a aprofundir en la matèria.
La noche de... la Primera Guerra Mundial. Documental de TVE en què s'analitza la Gran Guerra, prestant especial atenció a la posició d'Espanya durant els quatre anys que durà el conflicte. Amb la participió d'historiadors espanyols i estrangers de prestigi.
Europeana 1914-1918. Biblioteca digital de lliure accés sobre la Primera Guerra Mundial.
WW1 - The Definitive Collection. Enorme col·lecció de documentals reunits per la productora British Pathé.
La Primera Guerra Mundial (1914-1918). Secció dedicada a la Gran Guerra en la pàgina del professor Javier Valiente de recursos i activitats de Socials.
20 articles per a entendre la Primera Guerra Mundial. Recopilació de la revista Babelia (suplement cultural del diari El País) de articles en el centenari del conflicte.
40 maps that explains World War I. Col·lecció feta per Vox Media de 40 mapes explicatius sobre el desenvolupament de la Primera Guerra Mundial.
Primera Guerra Mundial - Tema. Canal generat automàticament per Youtube amb vídeos de la Gran Guerra.
I GUERRA MUNDIAL. Compte de Twitter amb piulades en temps real dels principals esdeveniments durant els anys de guerra.
RECURSOS TIC PER A L'APRENENTAGE GENERAL
Educaplay. Portal de activitats educatives multimedia per a realitzar-les o dissenyar-les nosaltres.
Kahoot. Web per a crear sistemes de qüestionaris o enquestes a l'aula basades en jocs.
Blogger. Servici de Google per a crear bitàcores en línia.
Prezi. Programari disenyat per a realitzar presentacions.
Popplet. Aplicació en línia que permet a través d'una plataforma la organització i creació d'idees, amb la possibilitat de crear mapes conceptuals, taulers, murals o galeries.
Edmodo. Plataforma social educativa gratuïta per a la comunicació entre professors i alumnes en un espai virtual dissenyat dins d'un entorn tancat i privat per a compartir missatges, arxius i informació.
Google Drive. Aplicació de Google on podem accedir a enmagatzemar els nostres archius de Google i compartir-los.
Google My Maps. Aplicació de Google que permet personalitzar els mapes de Google Maps creant-hi punts d'interés, quadres amb informació o colorejant àrees.
Easelly. Web en la que podem realitzar infografies amb una pissarra virtual per a ensenyar conceptes de manera visualment atractiva.
StoryboardThat. Web en la que es poden crear històries il·lustrades, a les que es poden incloure objectes, personatges i diàlegs per a crear cómics personalitzats.
No hay comentarios:
Publicar un comentario